Składniki:
*200-300g makaronu świderki (bezglutenowego)
*40 g orzechów pistacjowych
*100 g kukurydzy
*6 rzodkiewek
*2 plasterki chudej szynki
*1 łyżka Sezamu
*2-3 łyżki majonezu
* 1 szt. papryki czerwonej
*troszkę pora
Wykonanie:
~Gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie makaron
~Obieramy orzechy z łupinek.Rzodkiewkę, szynkę, pora i paprykę kroimy w drobną kosteczkę.
~Do salaterki dodajemy ugotowany makaron (wcześniej zalany zimną wodą),pistacje, składniki pokrojone w kosteczkę, sezam,majonez,doprawiamy szczyptą soli i pieprzem, na koniec wszystko razem mieszamy.
~Tak przygotowaną sałatkę schłodzić w lodówce.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz