Składniki:
Na 2 porcje
* Pół szklanki fasoli adzuki
* 1 cebula
* 1 ząbek czosnku
* 1 czerwona papryka
* 1 żółta papryka
* słoik przecieru pomidorowego
* 1 łyżeczka koncentratu
* 6 sztuk pieczarek
* natka pietruszki
* szczypta papryki słodkiej lub ostrej
* łyżeczka curry
* mleczko kokosowe ( według uznania, ja dałam 3-4 łyżki)
* sól i pieprz do smaku.
Wykonanie:
~ Fasolę moczyć w wodzie na całą noc przez minimum 12 godzin
~ Na drugi dzień odlewamy wodę w której była fasola i dodajemy trzy szklanki świeżej wody do garnka i gotujemy fasolkę przez ok godzinę.
~ Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebule z czosnkiem, następnie dodajemy papryki i pieczarki.Do podsmażonych warzyw wlewamy koncentrat pomidorowy, chwilkę dusimy na ogniu.
~ Do przecieru dodajemy koncentrat pomidorowy, mleczko kokosowe i wszystkie przyprawy, podgotuj przez chwilkę wszystko.
~ Na koniec dodajemy ugotowaną fasolkę adzuki i całość dokładnie mieszamy, chwilkę jeszcze podgrzewamy.
~ Podajemy z ryżem i posypujemy natką pietruszki jak ktoś lubi ;)
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz