Składniki:
* 270g wiórków kokosowych
* 100g masła
* 3 jajka
* cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
* pół szklanki cukru brązowego
* 180g czekolady gorzkiej np.Goplany jest bezglutenowa
Wykonanie:
~ Jajka z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować aż podwoi objętość
~ Masło rozpuścić w rondelku poczekać aż wystygnie
~ Czekoladę posiekać na kawałki.
~ Do miski wsypać wiórki kokosowe dodać czekoladę, zmiksowane jajka i masło dokładnie wymieszać.
~ Blaszkę o wymiarach 28x20 wyłożyć papierem do pieczenia wyłożyć masę, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 25 min.
Warto to ciasto wypróbować ma trochę kalorii ale jest pyszne.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz