Przepisy

środa, 16 lipca 2014

Ciasto kokosowe z gorzką czekoladą

To ciasto jadłam u swojej siostry na imieninach tak mi posmakowało, że postanowiłam zrobić z małymi modyfikacjami. Wyszło wyśmienite.:)



Składniki:

* 270g wiórków kokosowych
* 100g masła
* 3 jajka
* cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
* pół szklanki cukru brązowego
* 180g czekolady gorzkiej np.Goplany jest bezglutenowa

Wykonanie:

~ Jajka z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować aż podwoi objętość

~ Masło rozpuścić w rondelku poczekać aż wystygnie

~ Czekoladę posiekać na kawałki.

~ Do miski wsypać wiórki kokosowe dodać czekoladę, zmiksowane jajka i masło dokładnie wymieszać.

~ Blaszkę o wymiarach 28x20 wyłożyć papierem do pieczenia wyłożyć masę, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni,  piec 25 min.

Warto to ciasto wypróbować ma trochę kalorii ale jest  pyszne.


Smacznego!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz