Przepisy

czwartek, 3 kwietnia 2014

Paprykarz z Makrelą i Łososiem

To już drugi przepis na paprykarz, tym razem z dodatkiem łososia.Paprykarz wyszedł znakomity!!łosoś temu daniu dodał niesamowitego charakteru, na pewno nie raz zagości u mnie w kuchni :)


Składniki:

* 1 makrela wędzona
* 20-30 deko wędzonego łososia
* 100 g ryżu białego
* 1 marchewka
* 1 średnia cebula
* 4 duże łyżeczki koncentratu pomidorowego
*  łyżeczka ksylitolu ( można cukru )
* przyprawy do smaku: pieprz, papryka słodka (można i też ostrą), sól.

Wykonanie:

~ Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

~ Makrelę i  łososia rozdrabniamy na małe kawałki, cebulę kroimy w kosteczkę, marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach.

~ Całość podsmażamy na patelni, a później dusimy parę minutek do miękkości (można dodać odrobinę wody),jak marchewka i cebulka będą już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, i jeszcze chwilkę dusimy pod przykryciem ok. 10 minutek.

~ Ugotowany ryż wrzucamy do miseczki i dodajemy nasz farsz z patelni, całość przyprawić i wszystko dokładnie wymieszać, aby składniki się dobrze połączyły.

~ Odstawić do wystygnięcia,na koniec chowamy do lodówki.


Smacznego !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz