Składniki (na keksówkę 20x9 cm)
* 4 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej
* 5 kopiastych łyżek wiórków kokosowych
* 185 g jogurtu naturalnego
* pół szklanki cukru ( ja dodałam ksylitolu)
* 1 łyżeczka sody, albo bezglutenowego proszku do pieczenia
* 2 małe krople aromatu waniliowego
Wykonanie:
~Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni.
~Do miski wsypujemy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy aż do uzyskania bąbelków powietrza.
~Przelewamy masę do keksówki. Wierzch obsypujemy wiórkami kokosowymi (według uznania).
~Pieczemy ok.40 minut, warto wcześniej sprawdzić patyczkiem czy jest suchy (nie powinien być oblepiony ciastem).
~Czekamy aż ciasto wystygnie,chociaż ja się nie doczekałam i od razu pożarłam 3 kawałki :)
Smacznego!!
Muszę kiedyś spróbować. Uwielbiam kokos:)
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam do wielkanocnego konkursu:
http://apetytprzepisy.blogspot.co.uk/2014/03/konkurs-wielkanocny.html
Zapraszam do wypróbowania, ciasto jest naprawdę dobre! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń