Składniki:
* Pół szklanki suchej czerwonej fasoli
* 1 ząbek czosnku
* pół szklanki czerwonej soczewicy
* 1 papryka czerwona
* 400 ml przecieru pomidorowego
* 2 łyżeczki koncentratu
* 1 cebuli
* 20 g pieczarek
* troszkę natki pietruszki
* sól, pieprz, curry, kurkuma , kminek, szczypta słodkiej papryki.
Wykonanie:
~ Czerwona suchą fasolę namaczam na całą noc, na drugi dzień gotuję przez ok.45 minut.
~ Soczewicę również gotuję we wrzącej wodzie ok.15-20 minut
~ Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę, i podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy przecier pomidorowy,koncentrat pomidorowy ugotowaną fasolkę i soczewicę, chwilkę zostawiamy na ogniu ok. 10 minut, po tym czasie całość doprawiamy, dodajemy natkę pietruszki i danie gotowe :)
Smacznego!!!
jutro koniecznie wypróbuję Twój przepis :)
OdpowiedzUsuń